onsdag 26 maj 2010

Lotterivinst

För några veckor sedan var det gymnastikföreningens årliga uppvisning. Föreningen är ny för oss och jag är imponerad! Det var den bästa uppvisningen av det här slaget jag har sett, faktiskt. Kul! Lotterier skulle det vara och då sydde jag en gymnastikdräkt med tillhörande hårsnodd som en av vinsterna.

Jag har ju lovat mellanloppan att inte sy till försäljning, så jag frågade henne först. Då tyckte hon att det var ok att sy av det här tyget, för det har ju hon en redan och den är inte precis likadan. Dessutom kom vi på att om jag sydde den i den första storleken jag ritade, så är den för liten till henne och hennes träningskompisar, så då riskerar hon ändå inte att inte vara ensam i hallen om sin dräkt.

Tyget kommer från spandexworld.com och mönstret från jalie.com. Jag rekommenderar verkligen ett besök på Spandex world, för den som är det minsta intresserad av sån här sömnad!

måndag 24 maj 2010

Lappade knän

I helgen har vi haft det stora nöjet att ha besök av min syster och hennes dotter. Med sig hade de favoritjeansen som råkat ut för en grusrelaterad förskoleolycka! Det måste åtgärdas!

Så här såg de ut innan:
Jag såg på min symaskin med nya ögon och upptäckte att jag ju har en stoppningssöm på den, så efter att ha strukit fast en bit mjukt påslakan på baksidan, med hjälp av vliesofix, så använde jag stoppningssömmen. För att komma åt har jag sprättat upp innerbensömmen. Det blev verkligen snyggt. Det här är baksidan och jag upptäckte nu att jag aldrig tog nåt kort på framsidan, men det hade absolut räckt att laga så här:
Nu hade vi ju dock redan valt ut snygga lappar att sätta på, så med hjälp av vliesofix igen, fick båda knäna varsin snygg rund moln-bot. Och då kunde jag givetvis inte låta bli att sy en matchande t-shirt:
Och en att ta hem till lillebror:
Mönstrena till t-shirtarna är Ottobre Creative Workshop i stl 92 resp 116. Jag hade inte ritat egna i de storlekarna ännu. Det här var mitt första alster i det gröna molntyget. Det är verkligen en fräsch grön färg! Han kommer bli så fin!

fredag 21 maj 2010

En särk till en sork

Om man är tre år och pojk (=sork) och älskar de nattlinnen man får ärva efter stora kusinen, så kan man ju till slut på lite less på allt rosa och alla kattungar och hästar. Vilken tur då att mormors kollega kan sy finfina nattlinnen till pojkar. I grönt med lila maskiner, tex ;). Och min man har lärt mig att sorkar inte har nattlinnen utan särkar...

Mönstret är eget, men förlängt och lite utställt. Tyget kommer från mjukatyger.se. Och jag hade inte riktigt nån matchande tråd, så därför fick det bli tunna tvillingsömmar till fållarna, för att inte ta upp för mycket uppmärsamhet, sas.

måndag 17 maj 2010

Rosa fordon

Nu är jag på banan igen... I mitt vanliga jobb är jag bla samordnare för Sveriges största direktvalda
ombudskonferens. Vi är lite stolta över att vara större än LO-kongressen :). Och i Kristi Himmelfärdshelgen hade vi vår konferens i Örebro och dessutom tillsammans med tre andra organisationer. Så ca 3000 personers väl och ve har legat på mina och kollegornas axlar i dagarna fyra. Härligt, festligt och väldigt tröttsamt... :)
Men nu är jag tillbaka och jag längtar både efter att hinna sy och blogga igen. Vi börjar med lite rosa fordon:
Mönstret är mitt egna i 104, klänningsformen klippt på fri hand. Jag gör oftast så. Jag har oftast inga problem med att få till det och dessutom är det ett sätt att garantera originaliteten. Visst blir det oftast liknande, men det blir aldrig lika, eftersom jag inte har nåt mönster.

För ett bra tag sen nu köpte jag röd mudd på Ohlssons. De har superbra mudd, men den röda färgen är verkligen märklig. Blek liksom. Det var inget jag såg i affären, men när jag kom hem med den och skulle försöka använda den, så passade den verkligen inte till ett enda tyg som hade behövt röd mudd :( MEN den passar perfekt till de röda fordonen! Och eftersom jag hade köpt en hel meter, eftersom det är så bra kvalitet, så slog jag till på ett par tights också! Även dessa är mitt eget mönster, som jag nu har gjort om, så det blir riktiga tights och inte bara tighta byxor, sas. Så slutresultatet är ju strålande; jag blev av med nästan en hel meter omöjlig mudd och Loppan fick en ny härligt vårig och somrig utstyrsel. Ser hon inte väldigt nöjd ut? Hon har verkligen längtat efter nåt i de rosa fordonen. Hon blev helt sprallig när tyget kom i vintras :D.

Ännu lyckligare blev hon när hon fick testa stora kusinens (14 år) trumset! Som hon spelade...

söndag 9 maj 2010

Kalas!

Har vi haft "en masse" den här helgen... Loppans pappa har fyllt 40 år och dagiskompisen 4. Vilken tur då att bästaste kalasklänningen kom med posten tidigare i veckan. Jag sydde tidigare i vintras ett par molnbyxor till Vildkattens lilla flicka. I utbyte skulle det sys en sommarklänning till Loppan. Och så kom den i veckan.
(Det är inte alltd det poseras så där väldans vackert...)
Loppan blev överlycklig! I vintras var hon på bio och såg Linnea i målarens trädgård tillsammans med sin pappa och sen dess har dvd:n gått varm här hemma. Hon älskar filmen och har sett den om och om och om igen. Hon kan stora delar utantill! Så gissa om hon blev glad när hon fick en klänning med Monets näckrosor på.
Jag fick också ett vackert pocketboksfodral med läckert grön spets och pärlemorknapp, eftersom det tog lite tid innan det landade hos mig, men det ville visst inte fastna på bild, så det får ni njuta av här, i Vildkattens blogg.

Till fyraårskalaset bars det med en present. Loppan var helt säker på att Tyra skulle få en orange fordonströja. Tyget kom i fredags, så jag hann inte ens tvätta det - annars gör jag alltid det, men den här gången fick bli ett undantag.
Det har varit lite fler fyaårskalas bland kompisarna och Wera fick en rosa moln-tröja...
(...som inte vill vända sig rätt...)
...och Albin en grön tågtröja.
Alla kalaströjorna är sydda av mitt eget mönster i stl 104. Till de orange fordonen hade jag ingen mudd som matchade och ingen mudd som kontrasterade snyggt, så jag tog en bit av tyget och sydde halsmudd av. Jag har testat den på Loppan också och hoppas att inte Tyra har mycket större huvud, men i så fall får jag väl göra om den. Fordonströjan fick volangig rullfåll, annars är de fållade i både ärmslut och nederkant med aviga trippelsömmen.

Och nu blir det tyst en vecka till, för nu ska jag jobba! Min intensivaste vecka på hela året. Kul! Men lite jobbigt också. Men mest kul!

onsdag 5 maj 2010

Jag lever

Jag syr.

Jag får fina bytesplagg.

Men jag hinner inte blogga... Mycket på jobbet. Återkommer senast efter Kristi Him.